Kipando op innovatiebeursGo back

08-10-2015Kipando op innovatiebeurs

En waaruit bestaat zo’n ‘fietsdeelsysteem van de toekomst’ vroegen wij ons af.“Wel, kort samengevat: een app, een slim fietsslot dat via die app bediend kan worden en een online beheersplatform.”; vertelt Frederik Middernacht van Kipando enthousiast.

De ontwikkeling van het ‘slimme’ fietsslot is natuurlijk niet zo evident. De mogelijkheden hiervoor werden onderzocht samen met Innovatieadviseur Marc Tiri van het Innovatiecentrum Vlaams-Brabant. IWT kende ook subsidies toe. Een patentaanvraag is momenteel lopende.

                  

Het project is nog in volle ontwikkeling; wat zijn de volgende stappen? “Deze zomer worden een 25-tal prototypes uitgebreid getest. Daarna wordt het ontwerp van de hard- en software definitief op punt gezet. In oktober zullen de bezoekers van de Innovatiebeurs al kennis kunnen maken met het systeem en vanaf 2016 zal onze totaaloplossing geleverd kunnen worden aan de vele partijen die hier nu reeds concrete interesse voor tonen. Een drukke tijd, maar ik kijk er naar uit!”; vervolledigt Frederik. 

Kipando richt zich met deze oplossing naar de professionele markt van fietsdelen. Het grote voordeel van dit systeem is de lage kostprijs ten opzichte van de huidige technologie en de mogelijkheid om het systeem flexibel in te zetten waar de nood is: vaste infrastructuur zoals sleutelautomaten of digitale toegangszuilen zijn niet langer nodig. Ook voor de eindgebruiker is het systeem veel gebruiksvriendelijker.

De slagzin van Kipando is dan ook: “Cycling as a Service”.

Source: www.innovatiebeurs.bewww.madeinvlaamsbrabant.be